☀ Beregn om du kan spare strøm og samtidig få renere poolvand?   |   Klik her og se hvordan ▶   |   Poolberegnere til poolbyggere og poolejere

Affugtere

Affugtere

(5 Produkter)
Sorter faldende
Vis som Gitter Liste

HVAD ER EN AFFUGTER?

En affugter er et redskab der skaber et stabiliseret rummiljø ved at kontrollere rumfugtighed og luft temperatur. Anvendelsen af en affugter mindsker brugen af udeluft såvel som den energi, der bruges til opvarmning eller afkøling af luften.

HVORFOR SKAL DU KØBE EN AFFUGTER?

Affugtere hjælper med at holde indendørs poolrum tørre og fri fra fugt, der kan beskadige trækonstruktionerne og inventar i rummene. Derudover kan det også hjælpe med at forhindre ophobning af skimmel bag beklædning og andre områder i rummet. Skimmel især kan være ret problematisk for dig og din familie. Et poolrum med skimmel kan resultere i allergi og ofte slemme reaktioner blandt menneskerne omkring. En affugter er derfor en meget vigtig investering til dit poolrum, da det hjælper med at forebygge disse problematikker i poolrummet.

HVORDAN VIRKER EN AFFUGTER?       

En affugter fungerer efter et meget enkelt princip. En ventilator trækker fugtig luft ind gennem fordamperen, hvor luften afkøles til under dugpunktet. Luftens indhold af vanddampe kondenseres på fordamperens kolde overflade og opsamles i en vandbeholder eller bortledes til afløb. Den kolde, tørre luft fortsætter gennem kondensatoren, hvor den opvarmes for derefter at blive blæst ud i rummet igen, parat til at optage ny fugt fra rummet. Denne proces fortsætter indtil den indstillet ønskede fugtighed er opnået i rummet

I nogle typer affugtere er der også mulighed for at tage noget af den tørre udeluft ind (op til 30 %) i tilfælde af, at der er behov for at tage luftkvalitet og komfort i betragtning og hvis det er nødvendigt pga. affugtningsbehovet.

En affugter generer energi ved hjælp af kondensationsprocessen. Det termiske bidrag fra en affugter er signifikant og bør medtages i den samlede beregning af termisk tab.

 

FORDELE VED EN AFFUGTER

  • Undgår indvendige skader i poolrummet
  • Forbedrer indeklimaet da man undgår skimmelsvamp og baktier som ødelægger luftkvaliteten
  • Reducerer energiforbruget - f.eks. til opvarmning af luften i poolrummet
  • Forholdsvis billig investering taget dens store betydning i betragtning
  • Gør poolrummet mere sikkert for dit helbred

 

TYPER AF AFFUGTER

  • Den vægmonterede affugter

Denne type er fastmonteret til væggen.

Vores mest populære vægmonterede affugter kan du finde her.

 

  • Den gulvmonterede affugter

Denne type er fastmonteret til gulvet.

Vores mest populære gulvmonteret affugter kan findes her.

  • Den mobile affugter

Vores mest populære mobil affugter kan findes her.

 

  • Affugter til teknikrums montering

Affugteren bliver ved hjælp af denne montering gemt væk bag væggen og i et tilstødende rum hvilket påvirker æstetikken i rummet positivt. Dette adskiller denne type fra den vægmonterede og gulvmonterede affugter, da disse er mere synlige og generelt knap så elegante.

Vores mest populære affugter til teknikrums montering kan findes her.

  

HVILKEN AFFUGTER ER BEDST?

Det er svært at sige, da det kommer an på hvilket behov man står med og hvilke præferencer man som forbruger har. Dog er der generelt mange som foretrækker ”affugter med teknikrums montering” da denne type gør noget godt for æstetikken i pool rummet. Derudover har pool rummets udformning også stor indflydelse på hvilket affugter der er den bedste for dig, da det f.eks. er væsentlig i forhold til om en vægmonteret eller gulvmonteret affugter vil fungere bedst i rummet.

×
- +