Skimmere og udløb

(20 Produkter)
Sorter faldende
Vis som Gitter Liste

HVAD ER EN SKIMMER?

Skimmeren suger overfladevandet ud af poolen, ved hjælp af pool pumpen som den er tilsluttet. Formålet med en skimmer er, at den skal indfange snavs fra overfladen. Det grove snavs opsamles - det vil typisk være blade, kviste og insekter. Skimmerens formål er dermed at holde din pool ren og flot.

HVORDAN VIRKER EN SKIMMER?

Udover at være en del af poolens cirkulationssystem ”skimmer” skimmeren vandet – det vil sige, at den renser vandoverfladen for blandt andet hår, støv og nedfald, som naturligt ender i poolen. Den opfanger ligeledes alle større partikler (blade, hårelastikker mm.)  så de ikke ender i filteret og tilstopper.

Den skal vedligeholdes. Det gøres ved at tømme den for affald. Tjek den helst hver dag og tøm kurven ved behov for at sikre god cirkulation.

FORDELE VED EN SKIMMER

  • Holder din pool ren for hår, støv, nedfald mm.
  • Får din pumpe til at fungere bedre
  • Opfanger partikler inden de bundfælder
  • Bedre hygiejne
  • Forlænger levetiden på din pool
  • Giver mindre arbejde for pool-passeren

 

TYPER AF SKIMMERE

VÆGMONTERET SKIMMER

Den vægmonterede skimmer er uden tvivl den mest almindelige type skimmer inden for pool og spa branchen. Den har en kasse lignende åbning i siden af poolen ved overfladen. Denne skimmertype har et låg i toppen for adgang til skimmerkurven. Skimmereffekten opstår ved skimmerklappen som er monteret i tragten.

Når den er korrekt monteret, har den en forbløffende evne til at rense vandoverfladen. Det gør den ved at trække overfladevandet og dermed det snavs der ligger i overfladen ind i skimmeren og videre ned i skimmerkurven.

Den vægmonterede skimmer giver pool-passeren mulighed for let at rengøre og vedligeholde skimmeren gennem låget, der er placeret i gulvet i pool-området

 

OVERLØBSRENDEN

Denne type skimmer ligner et langt afløb langs poolkanten med en rist ovenpå. Skimmereffekten opstår når poolvandet løber over topkanten og ned i overløbsrenden. Vandet løber derefter ud af renden og i cirkulationssystemet.

Fordelen ved denne type er først og fremmest sikkerheden. 

Eftersom systemet fungerer ved hjælp af tyngdekraften er risikoen for at blive suget fast ikke tilstede, da pumpen suger i udligningstanken og ikke direkte i overløbsrenden. Udligningstanken er den beholder hvor poolvandet løber hen efter det forlader overløbsrenden. Her er der ingen kurv der opfanger grene, kviste og hår. Her skal udligningstanken rengøres efter behov.

En fordel ved overløbsrenden er, at den kan installeres i mange forskellige konfigurationer, som gør det muligt for poolens vandniveau at være i niveau med gulvet i poolområdet hvilket ændrer æstetikken.

Der kan konstrueres mange forskellige og flotte afslutninger med en overløbsrende.

 

HVORDAN VÆLGER JEG DEN RIGTIGE SKIMMER?

Det svært at sige hvilken skimmer, der er det rigtige at valg. Det kommer an på hvilke egenskaber du ønsker fra skimmeren, hvis du f.eks. vægter brugervenligheden højt vil du formentlig foretrække den vægmonterede skimmer. Omvendt, hvis du går knap så meget op i det og hellere vil have en høj æstetik bør du vælge en overløbsrende

 

HVORFOR VÆLGE EN SKIMMER / OVERLØBSRENDE

En pool skimmer eller overløbsrende gør det først og fremmest meget lettere for dig at holde din pool ren og holde en bedre hygiejne i din pool. Den hjælper også din pumpe med at fungere mere effektivt. Den hjælper med til at fjerne en masse skidt som gør at pumpen virker bedre. Forlænger samtidig levetiden på din pool, og har den vigtige egenskab, at opfange større partikler inden de bundfælder og dermed undgå at de ender i sandfiltret og tilstopper.

Ligegyldigt hvilken pool du har, så er det utrolig vigtigt at have en velfungerende skimmer / overløbsrende. Uden den vil du i sidste ende ikke have en lige så flot pool, på grund af den manglende rengøring i poolen.

×
- +