pH regulering

(4 Produkter)
Sorter faldende
Vis som Gitter Liste

Når vi snakker om pH regulering i badevand er det faktisk det vigtigste forhold i vandbehandlingen, og det går ud på at man skal holde pH værdien tættest på 7 som er hudens normale pH værdi. pH regulering er noget man altid tilsætter vandet inden man tilsætter andre produkter, dvs. man balancerer sit vand inden man tilsætter andre produkter i vandet.

 

Risiko ved for lav pH:

Hvis vandet har en lav pH værdi så har man det man kalder surt vand og så er der risiko for rust og korruptioner i bassinet på alle delene der indgår i poolen, sådan som stiger, skimmer og metaldele. Samtidig er det ubehageligt for den badende fordi man har en balance der er lavere end hudens normale ph værdi og det gør at man kan få hudkløe og røde øjne. Man kan mærke det fysisk på sin krop hvis balancen ikke er i orden.

Risiko ved for høj pH:

Har man en højere ph værdi end det anbefalede, så har man samme problematik med hensyn til kroppens ubehag. Men samtidig har man også en risiko for, at den eventuelle kalk der er i vandet fra naturens side, udfældes og sætter sig i siderne og bunden af poolen. Ydermere kan det sætte sig i dyre elementer såsom varme legemer og varme pumper som et kalklag.

 

En anden vigtig ting med pH’en er at hvis pH’en er ude af sin skala så forvrænger det desinficeringens effekt drastisk. Det vil altså sige hvis ph værdien i vandet ligger over 7,5 eller under 7, så forvrænges klorens effekt på desinficeringen af vandet, helt op til 80%. Derfor er det meget vigtigt at balancere vandet rigtigt for at opnå den bedst mulige desinficering når vi når til det punkt.

 

Typer af pH regulering:

Der findes 2 typer midler til brug af pH regulering.

pH- og pH+

 

Har man en for høj pH værdi tilsætter man pH- og har man for lav pH tilsættes pH+.

Selve pH reguleringen kan ændre sig løbende, man skal måle sin ph værdi mindst en gang om ugen for at være sikker på værdien på omkring de 7 opretholdes.

Det er også vigtigt at vide at pH værdien kan ændres af udefrakommende faktorer såsom regn og snavs i poolen, eller hvis de badende afsætter sved eller urin. Så der er hele tiden risiko for at pH værdien kan komme ud af sin regulering og niveau og der skal man så i løbet af ugen måle værdien og regulere den tilbage til den rigtige balance.

×
- +