Desinfektion

Desinfektion

(8 Produkter)
Sorter faldende
Vis som Gitter Liste

Efter badevandet i din pool er balanceret til den rette pH-værdi, skal det desinficeres. Desinfektion er den proces i vandbehandling, hvor man desinficerer vandet for, der ikke skal opstå bakterier.

Indenfor desinfektion er klor hovedproduktet, som er det mest anvendte og mest effektive.

I Welldana sælger vi 3 typer klor:

 • Kalcium klor
 • Stabiliseret klor
 • Klortabletter

KALCIUM KLOR

 • Hvad er kalcium klor og hvordan bruges det?

Denne type af klor har været anvendt i mange år og anvendes til daglig kloring. Denne type af klor er mest effektiv, hvis du har en indendørs pool, der anvendes dagligt eller ofte. Kalcium klor er, som det ligger i navnet, bygget på kalkbasis med det formål med at desinficere din pool løbende, og specielt om aftenen efter poolen har været i brug gennem dagen. Her måler man klorniveauet og klorer igen, hvis det er for lavt, for at sikre sig det rigtige niveau i vandet.

 • Hvad er fordelen og ulempen ved kalcium klor?

Fordelen ved denne type klor er, man ikke tilføjer andet end det, der skal bruges, der er ingen tilsætningsmidler. Ulempen er at man har et større klorforbrug end andre typer og daglig kloring kan være drænende og dyrt.

STABILISERET KLOR

 • Hvad er stabiliseret klor og hvordan bruges det?

Denne type klor indeholder cyanursyre, som er et middel, der er med til at beskytte kloren for solens UV-stråler, og det betyder, man har en længerevarende klortype i sit badevand. Ved brug af stabiliseret klor behøver man derfor ikke at desinficere hele tiden og man har derfor mindre vedligeholdelse og længere tid mellem doseringer. Denne form af klor er mest effektiv, hvis du har en udendørs pool, idet syren i produktet medhjælper beskyttelse mod solen.

Bruger du stabiliserede klortyper, skal poolens indhold af cyanur testes jævnligt, for at niveauet kan holdes nede via returskylninger og delvis udskiftning af vand.

 • Hvad er fordelen og ulempen ved stabiliseret klor?

Fordelen ved denne type klor er, man har en langvarig stabilisering, kloren bliver ikke lige så hurtig opløst som kalcium klor, da cyanursyren beskytter mod forbrændingen gennem solens UV-stråler. Ulempen ved denne type klor er, man tilføjer cyanursyre ved hver desinfektion og poolens indhold af cyanur kan komme ud af kontrol med fare for en klorlås.

 • Hvorfor er for meget cyanursyre dårligt?

Cyanursyre forsvinder aldrig fra vand igen. Det kan ikke fordampe og det kan ikke neutraliseres af andre kemikalier. Det ophober sig i vandet og den eneste måde, man kan fjerne det, er ved at smide vandet ud.

 • Hvad er en klorlås?

Der kan forekomme risiko for en ’klorlås’ ved overdrevet brug af stabiliseret klor. Tilføjer man mere og mere cyanursyre til vandet til en grad, hvor man overstiger niveauet, kan kloren blive beskyttet så godt, at den til sidst ikke virker længere.

KLORTABLETTER

 • Hvad er klortabletter og hvordan bruges de?

Der er forskellige typer klortabletter, som man enten smider i en doseringsenhed som ligger og flyder i overfladen af vandet, som efterfølgende opløses, når vandet bevæger sig, så opløser kloren sig langsomt i badevandet. Den anden metode er at smide tabletten i en skimmer, hvor man har flow indover, så det opløses løbende og langsomt. Klortabletter bruges bedst i mellem til store bassiner, og er mest anvendt til udendørs pool.

 • Hvad er fordelen og ulempen ved klortabletter?

Klortabletter er meget nemme at bruge og renser vand i længere tid end kalcium klor, når først tabletten er opløst, ligger midlet i bassinet og renser det i flere dage. 

Ulempen er, tabletterne indeholder cyanursyre ligesom stabiliseret klor, hvilket vil sige, man regelmæssigt skal måle vandindholdet, så der ikke er fare for en klorlås.

×
- +