Flokning og alger

(7 Produkter)
Sorter faldende
Vis som Gitter Liste

Hvis vi taler om algebehandling af badevand, så kan man sige at hvis ikke man desinficere sit badevand så vil der hurtigt opstå grønne mikroorganismer i vandet som man principielt betegner som ’alger’. De fleste alger kan forebygges ved at desinficere sit vand. Der er også visse algetyper der er resistente overfor klor eksempelvis. Der findes et stort bredt spekter af algetyper og derfor har man valgt at lave noget der hedder algemiddel som modvirker dem. I dette tilfælde kaldes det ’Clarifyer’ af Bayrol.

 

Man kan anvende algemiddel i det øjeblik hvor vandet bliver grønt og er angrebet af alger allerede hvis ikke kloren har kunne slå dem ihjel.

Det vi anbefaler er at man i stedet forebygger mod alger fra starten af sæsonen dvs. sammenhørende med at man justerer sin pH værdi i poolen fra start, og samtidig med at man desinficerer så tilfører man en vis mængde af Clarifyer i vandet og så kan man forebygge mod de eventuelle alge angreb der vil opstå.

 

Idet man forebygger og kommer algemiddel i fra starten af sæsonen, så skal man selvfølgelig løbende vedligeholde mængden af algemiddel i bassinet. Der vil altid forsvinde algemiddel fra bassinet i forbindelse med returskyl når man renser sin pool og filter, og når man så tilføjer nyt vand vil algemidlet så være fortyndet. Så man skal løbende dosere sit algemiddel så mængden i vandet er i orden.

 

Mens man forebygger så kan man også spare på klor. Da kloren har skullet lavet sit arbejde i at slå algerne ihjel så har man allerede clarifyeren til at klare arbejdet.

 

Hvor bruges algemiddel/Clarifyer?

Midlet bliver hovedsageligt brugt i udendørs bassiner da det er der hvor der er størst fare for at få alger. Alger kan også forekomme i indendørs bassiner, men det er utrolig sjældent og kun hvis der har været et lysindfald hvor organismerne har haft plads til at komme ind.

 

 

Typer af Clarifyers:

Der findes 2 typer af clarifyers:

Vi har den almindelige clarifyer og så har vi clarifyer jet.

 

De er i princippet det samme produkt, bortset fra at man ved clarifyer jet har et skumdæmpende middel. Hvis man har en massagedyse, et modstrømsanlæg eller en svømmetræner i sin pool hvor der kraftig strøm så vil man gøre bedst i at bruge det skumdæmpende clarifyer jet, da man ved brug af den almindelige clarifyer ender med et kæmpe skumbad i bassinet. Derfor er clarifyer jet også sat højere i pris pga. dens evne til at holde skum nede, men har du en pool uden modstrømsanlæg er det bedre at bruge den almindelige clarifyer da der også er penge at spare ved brug af denne.

 

 

Flokningsmiddel

 

Flokning er noget man anvender når man har både sin pH og desinficering i orden i de rigtige niveauer. Så kan man nogen gange fornemme at man i sit vand at der er noget tåge i vandet, det oplever man oftest om aftenen når man har lys i sin pool, så kan man opleve at der er en hvid sløring i vandet så man står med uklar vand. Det kan være pga. for lav desinficering men hvis man har sin pH og desinficering i orden på tal, så kan man være vis på det kan være mikroorganismer i vandet som bliver filtreret gennem filtrene.

 

Alt vand i poolen bliver filtreret gennem sandfiltre eller AFM filtre men der er små partikler i vandet som er så små at de slipper igennem filtrene. Til det har vi floknings produkter som via tilsætningen samler de små partikler i vandet, så de danner en større gruppe sammen og som så kan blive fanget af filtrene. Dertil kommer navnet ’flokning’.

 

Nogen flokningsmidler har ’’lanthan’’. Dette stof modvirker phospat i vandet, hvilket er algeføde. Alger lever af phospat i vandet, og eliminere man deres føde så elimere man også algerne.

×
- +